Ingrediente

Mix-ul perfect între natură şi ştiinţă.

Oamenii din Suedia au o relaţie foarte strânsă cu natura. Datorită calmului şi liniştii oferite de mediul rural, acesta este îndrăgit şi de cei ce trăiesc în mediul urban. Din moment ce natura ocupă un loc atât de important în viaţa nordicilor, am decis să ne bucurăm de ea în fiecare produs prin binecunoscutele ingrediente din Suedia.

Ingrediente de inspiraţie suedeză

Ingredientele Barnӓngen de inspiraţie nordică reamintesc de frumoasele peisaje suedeze: de lumină, de mare, de pădure, prin intermediul cărora a luat naştere o adevarată oază a plantelor rare şi variate, ierburi şi ingrediente hrănitoare folosite cu încredere de către suedezi de secole.

Fructele de pădure precum murul pitc şi fructele specifice nordului, precum mesteacănul şi florile de soc sunt contopite în gama de produse de îngrijire Barnӓngen. Acestea sunt îmbinate cu formule ştiinţifice de îngrijire a pielii, formule din care a rezultat ingredientul nostru original Cold Cream, o rețetă de înfrumuseţare străveche, recunoscută pentru protejarea pielii împotriva iritării şi uscării.

 

 

 

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_cloudberry_v2_480x430

Mur pitic

S-ar putea să nu ştii faptul că Suedia este ţara fructelor de pădure. Cel mai îndrăgit fruct sălbatic din Laponia, murul pitic, este unul dintre acestea. El creşte în Emisfera Nordică, mai exact în mediul Arctic şi pădurile Boreale. Datorită inaccesibilităţii şi sezonului limitat de recoltare, este unul dintre cele mai preţioase şi rare fructe de pădure din lume. Mulţumită proprietăţilor sale de hidratare, acesta este un ingredient ideal pentru îngrijirea pielii.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_oat_480x430

Ovăzul

Ovăzul creşte în zonele temperate, necesită temperaturi scăzute vara şi are o puternică toleranţă la ploaie. Climatul natural suedez caracterizat prin “lagom” este astfel locul perfect pentru cultivarea celui mai bun ovăz. În zilele noastre, ovăzul este binecunoscut pentru menţinerea barierei naturale a pieli, protejând pielea împotriva uscării.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_elder_flower_480x430

Florile de soc

Socul este un arbust înalt ce înfrumuseţează începuturile verilor prin mulţimea de floricele mărunte, alb-gălbui. Datorită parfumului delicat şi captivant, florile de soc au devenit elementul principal în sărbătorirea solstiţiului de vara (Midsommar). Este de asemnea folosit la decorarea meselor sau ca băutură răcoritoare denumită “Fläderblomssaft” (Socată). Bogate în polifenoli, florile de soc au fost folosite pentru loţiunile cosmetice şi reîmprospătarea pielii datorită proprietăţilor de calmare şi îngrijire.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_birch_480x430

Mesteacănul

Mesteacănul este foarte răspândit în întreaga Emisferă Nordică – atât de mult încât o variantă a Mesteacănului Argintiu – Ornäsbjörk, în suedează – este considerat copacul naţional al Suediei. Timp de mulţi ani, frunze şi extracte de mesteacăn au fost folosite în Suedia cu scopuri medicale şi de înfrumuseţare. Fiind un simbol al renaşterii, mesteacănul are proprietăți de tonifiere, calmare și purificare.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_floral_oil_480x430

Uleiuri esențiale florale

Midsommar (solstițiul de vară) este cea mai îndrăgită tradiție în Suedia. Oamenii sărbătoresc sosirea verii împreună cu familia și prietenii. Elementul emblematic al Midsommar-ului este coronița din flori. O combinație de șapte flori diferite, specifice Suediei. Superstițiile spun că cele șapte flori trebuie culese din șapte grădini diferite și trebuie așezate sub pernă. Noaptea, viitorul tău iubit ți se va arăta în vis.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_sea_salt_480x430

Sare de mare

În perioada iernii, cei mai curajoşi suedezi aleg “Bada Isvak”, însemnând “Baie în Apă Îngeţată”. În ţările nordice, tradiţia spune că mai întâi trebuie să faci o groapă în gheață, iar apoi trebuie să te scufunzi în apa sărată şi rece pentru o revitalizare instantă. Temperatura foarte scăzută a apei împreună cu proprietăţile remineralizante ale sării transformă acestă activitate într-un adevarat ritual nordic.