Ingrediente

Combinația echilibrată dintre natură și știință

Suedezii au o relaţie foarte strânsă cu natura. Preferă minimalismul, astfel că inclusiv cei care locuiesc în mediul urban iubesc ruralul și îl țin aproape de inimă. Din moment ce natura ocupă un loc atât de important în viaţa nordicilor, am decis să o sărbătorim în fiecare produs cu ingrediente populare în Suedia.

Ingrediente de inspiraţie suedeză

Produsele Barnängen reprezintă amestecul optim dintre știință și natură, oferind o îngrijire echilibrată datorită formulei vegane cu până la 95% ingrediente de origine naturală.

 

Ingredientele de inspiraţie nordică Barnӓngen evocă frumoasele peisaje suedeze, lumină, mare, pădure, ce creează o adevarată oază pentru plante rare şi variate, ierburi şi ingrediente hrănitoare pe care suedezii le-au folosit cu încredere de secole.

 

Ca urmare, fructele sălbatice nordice, precum murul pitc, dar și ingredientele simbolice, precum mesteacănul şi florile de soc, sunt infuzate în produsele de îngrijire a corpului Barnӓngen și îmbinate cu formule ştiinţifice de îngrijire a pielii, precum ingredientul nostru semnătură Cold Cream, o rețetă de înfrumuseţare cunoscută pentru proprietățile sale de protejare a pielii împotriva iritării şi a uscării.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_oil_intense_480x430

Ulei de trandafir sălbatic

Trandafirul sălbatic poate fi găsit în luncile suedeze aflate de-a lungul litoralului. Aceste flori delicate și parfumate explodează în parfumuri ușoare atunci când sunt în sezon. Sunt culese după primul îngheț și apoi uscate. Acești trandafiri sălbatici sunt, de asemenea, transformați în „Nyponsoppa”, un preparat tradițional în Suedia. Uleiurile de trandafir sălbatic sunt cunoscute ca o sursă naturală excelentă de vitamina A, C, D și E și sunt, de asemenea, pline de antioxidanți.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_cloudberry_v2_480x430

Mur

Suedia este țara a o mie de fructe de pădure de care poate nu ai auzit. Fructul sălbatic îndrăgit în Laponia, murul pitic, este unul dintre ele. Acest fruct sălbatic rar crește preponderent în mediile arctice și în pădurile boreale din emisfera nordică. Datorită accesibilității sale limitate și a sezonului limitat de recoltare, este unul dintre cele mai prețioase și rare fructe de pădure din lume. Având proprietăți hidratante, este ingredientul ideal pentru îngrijirea pielii.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_oat_480x430

Ovăz

Ovăzul este cultivat în regiuni temperate, necesitând mai puțină căldură vară și având o toleranță mai ridicată la ploaie. Astfel, climatul suedez este perfect pentru a cultiva cel mai bun ovăz. În zilele noastre, ovăzul este renumit pentru proprietatea de a menține bariera naturală a pielii, protejând pielea împotriva uscării.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_elder_flower_480x430

Flori de soc

Socul este un arbust înalt ce înflorește la începutul verii cu ciorchine mari de floricele mărunte, alb-gălbui. Datorită parfumului lor delicat şi captivant, florile de soc au devenit florile centrale pentru sărbătorirea solstiţiului de vara (Midsommar). Fie sunt folosite pentru decorarea meselor, fie ca o băutură răcoritoare denumită “Fläderblomssaft” (socată). Bogate în polifenoli, florile de soc sunt folosite în loţiunile cosmetice datorită proprietăţilor lor calmante şi revigorante.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_birch_480x430

Mesteacănul

Mesteacănul este răspândit în întreaga emisferă nordică - atât de mult încât o variantă a mesteacănului de argint - Ornäsbjörk în suedeză - este considerat arborele național al Suediei.
De mulți ani, frunzele și extractele de mesteacăn au fost folosite în Suedia în scopuri medicinale și de înfrumusețare. Fiind simbolul reînnoirii, plantele de mesteacăn întruchipează proprietăți de tonifiere, calmare și purificare

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_floral_oil_480x430

Uleiuri florale

Midsommar-ul (solstițiul de vară) este cea mai îndrăgită tradiție în Suedia. Oamenii sărbătoresc sosirea verii împreună cu familia și prietenii. Elementul emblematic al Midsommar-ului este coronița din flori, o combinație de șapte flori diferite, specifice Suediei. Superstițiile spun că cele șapte flori trebuie culese din șapte grădini diferite și trebuie așezate sub pernă. Noaptea, viitoarea ta iubire ți se va arăta în vis.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_blueberry_480x430

Afin

Pădurile nordice din Suedia sunt pline de afine sălbatice, ce reprezintă mai mult decât o delicioasă gustare de vară. Atunci când nu sunt utilizate pentru sucuri, gemuri și în diferite feluri de mâncăruri, cum ar fi plăcinta suedeză de afine Blåbärspaj, acestea sunt văzute ca un superfruct ce garantează o frumusețe fără cusur. Afinele sunt pline de nutrienți, antioxidanți și flavonoide.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_sos_480x430

Bumbac nordic

Bumbacul nordic poate fi găsit în peisajul suprarealist din îndepărtatul nord al Suediei. Pentru a supraviețui în condiții extreme, bumbacul nordic sintetizează ingrediente active,precum zaharuri, polifenoli și minerale, care protejează planta și sporesc rezistența acesteia la intemperii. Această acțiune protectoare este exact ceea ce oferă bumbacul nordic pentru pielea ta.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_sea_salt_480x430

Sare de mare

În timpul iernii, cei mai îndrăzneți suedezi merg pentru o „Bada Isvak”, adică „Baie într-o copcă de gheață”.
În țările nordice, tradiția spune că mai întâi săpați o gaură în gheață și apoi să vă scufundați în apa rece și sărată pentru o revigorare instantanee. Răcoarea apei împreună cu proprietățile re-mineralizante ale sării o transformă într-un ritual nordic sănătos.